Zaczęliśmy od śniadania w MOLO Resort Osiek, który otrzymał zaszczytny znak marki lokalnej Dolina Karpia. To gwarancja jakości, przyjazności dla klienta i środowiska – o czym mogliśmy się osobiście przekonać.
Następnie wciągnęliśmy się w pasjonujący cykl warsztatów:
- Warsztaty z produkcji krówek zatorskich LollyPolly, które nie tylko cieszyły podniebienia, ale również pokazały nam kulisy ich tworzenia.
- Warsztaty pszczelarskie w Pasiece na Zastawiu, gdzie mogliśmy zgłębić tajniki pracy pszczelarza oraz poznać znaczenie pszczelarstwa dla środowiska.
- Malowanie płóciennych toreb w Ośrodku Kultury Gminy Tomice, dając nam kreatywną przestrzeń do wyrażenia siebie artystycznie.
Na obiad oraz kolację ponownie udaliśmy się do urokliwego MOLO Resort, gdzie mogliśmy delektować się smakami wspaniałej kuchni oraz spędzić miłe chwile w pięknym otoczeniu.
Dzień był pełen nowych doświadczeń, inspirujących spotkań i smaków lokalnej kuchni. Już nie możemy się doczekać, co przyniesie jutro!
--------------------
Wizyta studyjna w ramach operacji pn. ,,Przetwórstwo lokalne i turystyka - jak skutecznie wykorzystać walory przyrodnicze i dziedzictwo kulturowe do rozwoju obszarów Wiejskich” współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.